Zitten is het nieuwe roken

admin oktober 23, 2014 0
Zitten is het nieuwe roken

Beweeg jij wel genoeg ? Diverse studies hebben aangetoond dat Nederlanders tegenwoordig een inactieve levensstijl hebben. En dit fenomeen is zo ernstig dat de gezondheidsrisico’s die hiermee gepaard gaan, al net zo ernstig zijn als de risico’s die mensen die roken oplopen.

Een inactieve levensstijl kan op langere termijn een verhoogd risico geven op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Maar ook fysieke klachten zoals gewrichtsproblemen of slijtage kunnen een gevolg zijn van het feit dat je dagelijks te weinig beweegt.

Wat is voldoende beweging ?

Tegenwoordig zijn er diverse electronische stappentellers op de markt die bijhouden hoeveel stappen jij dagelijks doet. Deze tellers houden een ondergrens aan van 10.000 stappen en minstens een half uur intensieve beweging per dag. Ook kan je op je telefoon een app downloaden, die bijhoudt hoeveel beweging jij dagelijks krijgt.

Afvallen

Een inactieve levensstijl verhoogt ook het risico op overgewicht. En overgewicht verhoogt weer het risico op Diabetes type 2. Mensen die meer bewegen zullen makkelijker afvallen dan mensen die weinig bewegen.

Als je meer beweegt, en je wil tevens wat gewicht kwijt, denk dan eens aan het gebruik van maaltijdvervangers. Met een maaltijdvervanger zoals bijvoorbeeld Herbalife krijg je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen, maar minder calorieën. In combinatie met een half uur beweging per dag betekent dit al snel dat je 1.000 – 1.500 kcal. minder consumeert dan je verbrandt. Dit betekent een significant gewichtsverlies in relatief korte tijd. Daarnaast ontwikkel je een leefstijl die jouw gezondheidsrisico’s aanzienlijk beperken. De Herbalife voedingsshake is verkrijgbaar in zes verschillende smaken en er is zelfs een shake, voor mensen met een glutenallergie.

Daarnaast bevat de productrange nog diverse andere supplementen die kunnen helpen bij een uitgebalanceerd dieet of een gezonde levensstijl.

Kijk voor meer informatie eens op de website www.topdieet.nl

Leave A Response »