De e-sigaret

admin oktober 6, 2016 0
De e-sigaret

Het is een algemeen bekende zaak dat de e-sigaret al een aantal jaren een trend is onder de rokers in Europa. Deze trend zal de komende jaren ook niet voorbij gaan aangezien het gebruik van een e-sigaret vele voordelen met zich mee brengt. Wij gaan je het een en ander uitleggen over de e-sigaret in ons artikel.

Een e-sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing ook wel e-liquid genoemd kan verdampen. Als e-liquid verdampt is kan deze worden geïnhaleerd met als doel dat de damper zijn nicotine verslaving kan bevredigen.

Een e-sigaret bestaat uit een tank, verwarmingselement en een batterij. De nicotine wordt verdampt op het moment dat de batterij wordt geactiveerd, de stroom die de batterij afgeeft verwarmt het verwarmingselement en dat verdampt de e-liquid.

E-liquid

Zoals als al eerder gezegd e-liquid is een oplossing van nicotine en nog een aantal andere stoffen die worden gebruikt in de Europese voedingsindustrie plus gedestilleerd water.

E-liquid is verkrijgbaar in vele verschillende smaken van fruit, snoep, tabak en nog veel meer smaak variaties. Deze smaak variaties zijn allemaal verkrijgbaar met verschillende nicotine gehaltes, de meest gebruikte nicotine gehaltes zijn 0, 6, 12 en 18mg nicotine per ml e-liquid.

Als je begint met dampen is het natuurlijk de vraag hoeveel mg nicotine moet ik in mijn e-liquid hebben? Dat is geheel afhankelijk van welke sigaretten je voor heen gerookt hebt. Als je naar de onderstaande opsomming kijkt heb je in ieder geval een richtlijn, van hier uit dien je te gaan proberen welk nicotine gehalte je het meest prettig vindt dampen.

 0mg, voor stoppers of niet rokers
 6mg, lichte light sigaretten/shag
 12mg, standaard sigaretten/shag
 18mg, sterke sigaretten/shag

Damp je een e-liquid die teveel nicotine bevat dan zul je een onprettig gevoel in je keel ervaren en in het ergste geval kun je zelfs duizelig worden. Ga dan direct een stap terug in het nicotine gehalte.

Iemand die een e-liquid dampt die te weinig nicotine bevat blijft maar constant door dampen, zijn nicotine verslaving wordt niet bevredigd. Ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte.

E-sigaret en stoppen met roken

De e-sigaret is een prima hulpmiddel om te kunnen stoppen met roken. De kracht van de e-sigaret ligt hem juist in het afbouwen van de nicotine verslaving. Omdat e-liquid verkrijgbaar is in verschillende nicotine gehaltes kun je bijvoorbeeld iedere maand een stap lager gaan in de nicotine en zo bouw je rustig aan af.

Leave A Response »