BMI berekenen

admin mei 3, 2015 0
BMI berekenen

Wat is BMI?

BMI staat voor “Body Mass Index” dit is een index die aangeeft of je een gezond lichaam hebt, hier mee kun je je BMI berekenen. Op basis van een paar gegevens zoals je leeftijd, je lengte en je gewicht kun je met bijvoorbeeld een BMI meter uitrekenen of je een gezond BMI hebt. Dit wordt gedaan door de zogeheten BMI Formule, en kun je dus nagaan of je lengte wel klopt met je gewicht, en of je moet afvallen of misschien wel moet aankomen.

 

BMI Berekenen

Je BMI berekenen kun je tegenwoordig op een aantal verschillende manieren doen, dit kun je zelf thuis doen door op de weegschaal te gaan staan je lengte te meten en door middel van een reken sommetje kom je er dan ook achter maar je kunt ook online je BMI berekenen door een van de vele BMI berekenen tools. Deze tools maken ook gebruik van de BMI formule en geven je meteen een goed overzicht van je gewicht, en wat je BMI is.
Een van de meest complete en overzichtelijke BMI berekenen calculator vind je hier.

Tevens kun je op deze website ook meteen een overzicht zien van welk BMI je hebt en welk overgewicht of onder gewicht daarbij past en wat de risico’s zijn van een dergelijk BMI.

 

Voor en nadelen van een gezond BMI?

Nadelen van een gezond BMI zijn er eigenlijk niet want hoe gezonder jij bent hoe beter toch? naast een gezond lichaam is er is er nog een voordeel wanneer je een gezond BMI hebt, soms kan het zo zijn dat je bij je zorg verzekering een lagere premie kunt krijgen.

Wanneer je last hebt van een te hoog BMI zul je moeten gaan afvallen, afvallen kun je op vele manieren doen, en wanneer je hiernaar zoekt op het internet kom je eigenlijk gewoon te veel informatie tegen. Welk dieet moet je nou volgen en wat is het beste dieet voor jou? Wil je snel afvallen? wil je sporten? wil je een dieet? wil je wellicht ook nog wat leren over voeding? ben je vegetarisch? het zijn allemaal vragen die er toe doen als je opzoek bent naar een ideaal dieet. gelukkig is er naast de handige BMI berekenen calculator ook een mooie online en gratis dieet test.

 

Dieet test.

Deze dieet test is zorgvuldig samen gesteld door een aantal dieet specialisten en coaches, en alle diëten die geadviseerd worden bij deze dieet test zijn de beste diëten, vaak al erg populair en dat is niet zonder reden, naast het feit dat je wilt afvallen moet je ook wat leren over voeding en je lichaam, dit gebeurt bij veel diëten niet, veel diëten zijn gemaakt om snel resultaat te boeken, maar als snel komt na het volgen van zo,n dieet het jojo effect optreden. De diëten van de dieet test zijn dit niet, dit zijn stuk voor stuk diëten die je niet alleen helpen afvallen en je ideale gewicht te bereiken maar je ook leren over voeding, je wilt tenslotte toch niet elke maand een dieet volgen, het beste is om een dieet te volgen waarbij je over voeding leert wat wel en niet goed voor je is en gewoon permanent je levens stijl aanpast naar een gezonder leven door gezond te eten en ook nog lekker toch?

 

 

 

Leave A Response »