Afvallen en een gezond gewicht bereiken

admin mei 19, 2017 0
Afvallen en een gezond gewicht bereiken

Dat steeds meer mensen overgewicht hebben is een feit, afvallen is voor veel mensen erg lastig. Toch lukt het veel mensen om af te vallen en een gezonde levensstijl aan te meten en dat is erg belangrijk voor je gezondheid.

 

Er komen steeds meer afvalprodcuten en –boeken op de markt met ‘kant-en-klare oplossingen’, maar als het echt zo simpel is, waarom hebben dan zoveel mensen nog steeds overgewicht? Afvallen is nou eenmaal erg lastig voor veel mensen, maar dat betekend niet dat het niet de moeite waard is. Het is erg belangrijk voor je gezondheid om een gezonder en fitter lichaam te krijgen, waardoor je weer een gezond BMI krijgt.

 

Overgewicht smoesjes

Smoesjes als: ik heb zware botten of het komt door mijn hormonen, zijn onzin. Ja je hormonen kunnen invloed hebben op je eetgedrag en gewicht, maar dat zal hooguit een paar kilo schelen. Hetzelfde geld voor zware botten, iedereen heeft evenveel botten en die zijn bijna allemaal even zwaar, het kan maximaal een kilo schelen, dus daar zit het overgewicht ook niet in. Er is maar één reden voor overgewicht en dat is dat je teveel eet, oftewel te veel calorieën binnen krijgt, meer dan dat je dagelijks verbrandt. Je kunt ook aankomen als je niet iedere dag junkfood eet, dat lijken mensen soms wel eens te vergeten.

 

Stiekeme calorieën

Er zijn ook veel prodcuten die gezond zijn, maar wel veel calorieën bevatten. Daarnaast hoor ik ook vaak dat mensen drinken niet mee tellen. Weet je hoeveel calorieën er in een glas frisdrank of fruitsap zitten? Wanneer je niet afvalt ligt dit echt aan de hoeveelheid calorieën die jij dagelijks binnenkrijgt. Je hebt blijkbaar minder calorieën dagelijks nodig dan dat je denkt. Houd daarom eens een maand lang iedere dag precies bij wat je allemaal eet en drinkt en sla niets over. Breken aan het einde van de dag hoeveel calorieën je hebt binnenkregen aan de hand van een calorieëntellen of gebruik een handige app die jouw calorieën automatisch berekend als je producten en hoeveelheden invoert.

 

Wat moet ik doen om af te vallen?

De aller belangrijkste regel als je wilt afvallen is dat je dagelijks minder calorieën binnen moet krijgen door middel van eten en drinken, dan dat je dagelijks calorieën verbruikt. Wanneer dat het geval is val je af en wanneer het omgedraaid is kom je (langzaam) aan. Wat je niet moet doen is een streng crash dieet gaan volgen, hiermee verlies je weliswaar snel gewicht, maar op de lange termijn zul je al snel weer op je oude gewicht zijn of zelfs zwaarder! Kijk hier dus mee uit.

 

Het beste is een gevarieerd en gezond dieet, waarbij je geen gehele voedingsgroepen uitsluit, maar let op de verhoudingen hiervan. Een goed voorbeeld hiervan is het koolhydraatarme dieet. Dit is een dieet waarbij je alle snelle koolhdyraten vermijd, maar wel complexe koolhydraten blijft eten. Daarnaast eet je gezonde vetten en veel eiwitten. Dit zijn allemaal gezonde voedingsstoffen die jouw lijf nodig heeft. Kijk voor meer informatie over het koolhydraatarme dieet op www.koolhydraatarmdieet.nl.

Leave A Response »